Cum setăm Programele Implicite în Windows 7

În acest articol vă voi arăta cum să setaţi programele implicite pentru contul dvs. de utilizator. Aceasta include deschiderea listei de programe implicite, setarea unui program pentru a deschide toate tipurile de fişiere sau protocoale pe care le suportă acesta şi selectarea din lista de capabilităţi a unui program, a acelor extensii de fişiere sau protocoale care vreţi să fie deschise de el.

Unde găsim Panoul de Setare Programe Implicite

Sunt două metode de a deschide panoul Setare programe implicite. Prima este să deschidem întâi Panoul de control şi să alegem Programe -> Programe implicite.

programe, implicite, setare

În panoul Programe implicite, daţi clic pe Setare programe implicite.

programe, implicite, setare

A doua metodă este să utilizaţi caseta de căutare din meniul Start, tastaţi cuvântul "implicit" şi selectaţi Programe implicite.

programe, implicite, setare

NOTĂ: toate setările pe care le veţi face vor fi aplicate numai contului dvs. de utilizator. Modificările din această fereastră nu vor fi aplicate şi celorlalte conturi de utilizator.

Cum setăm Programele Implicite

În fereastra "Setare programe implicite" veţi vedea o listă cu programele disponibile pe care le puteţi seta ca fiind implicite, adică acele programe vor deschide toate tipurile de fişiere şi protocoale pe care le suportă. De aici, puteţi alege ca ele să deschidă şi doar numai anumite tipuri de fişiere sau protocoale. După cum veţi observa,, acestea sunt doar o parte din programele instalate pe calculatorul dvs. şi nu puteţi adăuga şi altele la această listă. Pentru a vedea mai multe informaţii despre un anumit program, selectaţi-l din listă, dând clic pe el.

programe, implicite, setare

Să luăm, de exemplu, Internet Explorer – când daţi clic pe el în lista de programe veţi vedea afişate numele lui, numele producătorului software, o legătură la situl lui şi câteva detalii legate de programul respectiv. Sub caseta de descriere veţi vedea o notă care ne spune pentru câte tipuri de fişiere şi protocoale, din lista totală suportată, este Internet Explorer setat ca implicit.

programe, implicite, setare

Dacă vreţi să setaţi un program ca implicit pentru toate tipurile de fişiere şi protocoale pe care le poate deschide, daţi clic pe butonul "Stabilire program ca implicit".

programe, implicite, setare

Pentru a alege numai anumite tipuri de fişiere şi protocoale pe care vreţi să fie deschise de programul selectat, atunci daţi clic pe butonul "Alegere valori implicite pentru acest program".

programe, implicite, setare

În fereastra Stabilire asocieri programe veţi vedea lista cu toate tipurile de fişiere şi programe care pot fi deschise implicit de programul selectat. Bifaţi sau debifaţi extensiile sau protocoalele pe care le vreţi deschise sau nu de program. Daţi clic pe Selectare totală dacă vreţi să bifaţi toate tipurile de fişiere şi protocoale posibile.

programe, implicite, setare

Dacă vreţi să setaţi pentru anumite extensii alte programe decât cele afişate în lista "Setare programe implicite" atunci va trebui să o faceţi manual selectând opţiunea "Asociere tip fişier sau protocol cu un program" din fereastra Programe implicite. Pentru mai multe informaţii despre puteţi face acest lucru, urmăriţi-ne situl :).

Concluzii

În acest articol am arătat cum puteţi seta un program ca implicit pentru toate sau numai o parte din tipurile de fişiere şi protocoale pe care le poate deschide acesta. Vom reveni, în curând, cu detalii despre asocierea unui tip de fişier sau protocol unui program, cum să setezi accesul la programe şi la valorile implicite pentru calculator sau cum să modifici setările pentru redarea automată. Până atunci, vă recomandăm şi articolele de mai jos.

Articole conexe:

Cum personalizăm setările pentru Redarea automată în Windows 7
Cum asociem un Tip de Fişier sau Protocol unui Program
Cum adăugăm sau eliminăm Programele, Caracteristicile sau Aplicaţiile Windows (ne)dorite